Vino Tapas

Vino Tapas är en restauran som ligger på Övre Husargatan 7 (vid Linnégatan).
Det är en lite mindre men väldigt mysig restaurang där jag och min pojkvän var och åt för ett tag sedan.
En mysig och trevlig miljö som ligger på en ganska bra plats i stan, inte mitt i centrum men ändå inte en lång bit där ifrån.

Menyn ser ut så här:


Tapas & Antipasti
Aceitunas
Marinerade oliver
35:-
Alcachofas
Marinerade kronärtskockshjärtarn
39:-
Tortilla de espinaca
Spenat- och getostfylld tortilla
45:-
Croquetas de jamón
Ost- och skinkkroketter
45:-
Enchilladas
Gratinerad tortilla fylld med het köttfärs
49:-
Risotto
Svamprisotto smaksatt med tryffelolja
59:-
Queso de cabra
Knyten fyllda med getost och fikon
45:-
Gambas al ajillo
Räkor i chili & vitlök
59:-
Sopero de Parmesano
Parmesansoppa serveras med en getosttoast
59:-
Dátilas
Baconlindade dadlar
39:-
Pan con ajo
Vitlöksbröd med tzatsiki
35:-
Patatas bravas
Parmesan & persiljeslungad klyftpotatis, aioli
35:-
Carpaccio
Hjortcarpaccio med parmesan och lingon
65:-
Plato variado
Variation av charkuterier och ost
95:-
Plato variado "especial"
8st olika tapas kockens val
175:-

Varmrätter
Pasta/Risotto
Vegetariana
Papardelle med sparris, kronärtskocka, soltorkad tomat, svamp smaksatt med tryffelolja
110:-
Papardelle
Papardelle med biff, svamp, purjolök i krämig pepparsås
125:-
Marisco
Risotto med skaldjur, spenat och västerbottenost
125:-
Carnes/Pescado/Pollo - Kött/fisk/fågel
Ciervo
Hjort med palsternacksduo, skogssvamp och björnbärssky
179:-
Pajaro
Ankbröst med potatispuré, äppelchutney och balsamicosky
159:-
Ternera
Entrecôte med smörslungade primörer, patatas bravas och rödvinssky
169:-
Salvelino
Röding med rostade rotfrukter, chilismör och rödlökssalsa
159:-

Desserter
Crema Catalana
Crème Brûlée - Välj mellan klassisk vanilj eller passionsfrukt
55:-
Pannacotta
Vaniljpannacotta serveras med en kompott på vinteräpplen och kanel
55:-
Ganador
Mascarponegratinerade bär serveras med glass
55:-
Chocolatina
Chokladtryffel
1st 20kr/2st 35kr
Plato de Postres
(Smakprov av 4st desserter)
95:-

Vad vi åt:


Till varmrätt åt jag Pajaro-Ankbröst med potatispuré, äppelchutney och balsamicosky (159:-)
Min pojkvän valde Ciervo-Hjort med palsternacksduo, skogssvamp och björnbärssky (179:-)
Till dessert tog vi varsin Plato de Postres-Smaksprov av 4st desserter (95:-)

Servicen var bra och maten smakade kanon. Dock inte så stora portioner men dom räknar ju med att man äter en 3-rätters meny, mätta blev vi i alla fall.
En restaurang att rekommendera faktiskt, då ni vill ha en trevlig middag till ett bra pric i en mysig miljö.



Tamahagane Kyoto

Var ute och kollade runt lite idag i affärer med min mor. Var inne på Cervera och tittade på alltifrån lampor och soffor till exlusiva design skålar och olika bestick. Men mitt i butiken hittade jag mina drömknivar, Tamahagane Kyoto heter märket. Helt sinnessjukt snygga knivar, med sånt snyggt motiv på bladet, ville bara ha alla på en gång. Tog med mig en broschyr hem och sökte lite på nätet när jag kom hem. Hittade olika återförsäljare och letade priser, trodde knivarna skulle lligga på samma pris som Global knivarna gör. Men icke, jag tappade nästan hakan, en skalkniv på 12 cm kostar 1865:- och en kockkniv på 27 cm kostar 4400:- på den sidan jag tittade på. Jämför man då med Global som ligger i den lite högre prisklassen bland knivar så kostar en skalkniv 845:- alternativt 420:-, ganska billigt om man tittar på tidigare exempel.

Tamahagane Kyoto är en kniv som jag bara måste köpa och pröva för att se om den är bra. Om jag gillar den så kommer det finnas fler knivar i den samlingen vill jag lova.


Här kommer en liten bild


Välkommen till matjossans blogg

Hej och välkkommen till matjossans blogg, en blogg som kommer inehålla recept på goda förrätter, varmrätter, desserter, bakelser och bröd. Kan även komma lite drinktips med mera.I bloggen kommer det även finnas med verktyg och knivar som jag gillar/ogillar att använda, samt verktyg och knivar som jag tycker ser bra ut eller ser dåliga ut.

Här kommer det finnas recept som jag tycker om, inte bara mina recept utan även andra kockars recept.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0