Tamahagane Kyoto

Var ute och kollade runt lite idag i affärer med min mor. Var inne på Cervera och tittade på alltifrån lampor och soffor till exlusiva design skålar och olika bestick. Men mitt i butiken hittade jag mina drömknivar, Tamahagane Kyoto heter märket. Helt sinnessjukt snygga knivar, med sånt snyggt motiv på bladet, ville bara ha alla på en gång. Tog med mig en broschyr hem och sökte lite på nätet när jag kom hem. Hittade olika återförsäljare och letade priser, trodde knivarna skulle lligga på samma pris som Global knivarna gör. Men icke, jag tappade nästan hakan, en skalkniv på 12 cm kostar 1865:- och en kockkniv på 27 cm kostar 4400:- på den sidan jag tittade på. Jämför man då med Global som ligger i den lite högre prisklassen bland knivar så kostar en skalkniv 845:- alternativt 420:-, ganska billigt om man tittar på tidigare exempel.

Tamahagane Kyoto är en kniv som jag bara måste köpa och pröva för att se om den är bra. Om jag gillar den så kommer det finnas fler knivar i den samlingen vill jag lova.


Här kommer en liten bild


Välkommen till matjossans blogg

Hej och välkkommen till matjossans blogg, en blogg som kommer inehålla recept på goda förrätter, varmrätter, desserter, bakelser och bröd. Kan även komma lite drinktips med mera.I bloggen kommer det även finnas med verktyg och knivar som jag gillar/ogillar att använda, samt verktyg och knivar som jag tycker ser bra ut eller ser dåliga ut.

Här kommer det finnas recept som jag tycker om, inte bara mina recept utan även andra kockars recept.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0